Audio het Materiaalco. van Guangzhoulangyuan, Ltd

12 jaar ervarings, die uw wereld maken beter klinken

gespecialiseerd in Lijnserie, professionele spreker, monitorspreker, versterker

Home
producten
over ons
fabriek tocht
Kwaliteitscontrole
contact met ons op
Vraag een offerte aan
Thuis Nieuws

Wet 14 van akoestiek

Ik ben online Chatten Nu
Bedrijf Nieuws

Wet 14 van akoestiek

1 subjectieve waarneming in frequentiedomein

Het subjectieve gevoel van het belangrijkste frequentiedomein is de toon, als dezelfde hoeveelheid subjectieve luidheid is de toon ook een soort hoorzitting, is het het niveau van het auditieve de attributenoordeel van de stemtoon.

Het verschil tussen de toon van de mening en de schaal van muziek is dat de eerstgenoemde de toon van zuivere tonen is, en de laatstgenoemde is de toon van een samenstellingsgeluid zoals muziek. De toon van het complexe geluid is niet alleen de frequentieresolutie, maar ook de functie van het auditieve zenuwstelsel, dat door de het luisteren ervaring en het leren wordt beïnvloed.

2 subjectief waarnemings in time domein

Als de duur van het geluid meer dan over 300ms is, speelt de tijdsduur van het geluid geen rol in de verandering van de drempelwaarde van de hoorzitting. De toon is ook verwant met de tijdsduur. Wanneer het geluid een korte tijd duurt, kunt u niet de toon horen, enkel de „klap“ horen. Langer duurt de duur van het geluid, om het gevoel van toon te hebben, slechts het geluid meer dan een paar milliseconden, kan de toon worden gestabiliseerd.

Een ander subjectief kenmerk van het tijddomein is de echo.

3 ruimtedomein subjectieve waarneming

Het gebruik van het stereofonische luisteren heeft meer voordelen dan dat van enig oor. Het heeft een hoge gevoeligheid, een lage betekenis van hoorzitting, een betekenis van richting aan de geluidsbron, en een sterke anti-interference capaciteit. In de stereovoorwaarde, zijn een luidspreker en een stereohoofdtelefoon met het luisteren om de betekenis van ruimte te krijgen niet hetzelfde, schijnt het geluid om in het omringende milieu worden gevestigd, wordt de laatstgenoemde om de stem van de positie in het hoofd te horen, deze twee soorten betekenis van ruimte onderscheiden, de eerstgenoemden genoemd richting, wordt de laatstgenoemde geroepen het plaatsen.

4 de wet van Weber

De wet van Webb toont aan dat het subjectieve gevoel van het menselijke oor aan het logaritme van de objectieve stimulus evenredig is. Wanneer het geluid klein is, en de omvang van de correcte golf wordt verhoogd, is het volume van het subjectieve gevoel van het menselijke oor groter; wanneer de correcte intensiteit groter is, en de omvang van dezelfde correcte golf wordt verhoogd, is het volume van het subjectieve gevoel van het menselijke oor kleiner.

Volgens de kenmerken van het menselijke oor om aan het geluid te luisteren, vereis het gebruik van exponentiële typepotentiometer in het ontwerp van de kring van de volumecontrole aangezien het volumecontrolemechanisme, zulk een eenvormige roterende potentiometer, het volume lineair wordt verhoogd.

5 de wet van het ohm van hoorzitting

De beroemde wetenschapper ontdekte de wet van het ohmohm in elektriciteit, vond hij ook een menselijke hoorzitting over de wet van het Ohm, openbaart deze wet dat over de frequentie en de intensiteit van elk geluid het menselijke oor en de stem, en heeft niets met de correcte fase te doen. Volgens deze wet, kan het proces om in het correcte systeem te registreren en over te spelen niet de faserelatie van elk geluid in het complexe geluid overwegen.

Het menselijke oor is een frequentieanalysator, kan in het polysyllabische homophonic afzonderlijke oor op de gevoeligheid van de frequentieresolutie zijn is zeer hoog, op dit punt het menselijke oor dan de graad van de oog hoge resolutie, het menselijke oog niet al kleuren lichte component in het witte licht kan zien.

6 maskerend effect

Andere geluiden in het milieu kunnen het vernemen een persoon tot een geluid verminderen, dat het maskeren wordt geroepen. Wanneer de intensiteit van een geluid veel groter is dan dat van een andere, en wanneer het tot op zekere hoogte is en de twee stemmen tegelijkertijd bestaan, kan men het geluid van het geluid, maar niet andere slechts horen. De hoeveelheid het maskeren is verwant met de geluidsdruk van het maskerende geluid, en de geluidsdrukniveauverhogingen met de verhoging van het maskerende geluid. Bovendien is de maskerende waaier van geluid met lage frekwentie groter dan dat van hoge frequentiegeluid.

Het auditieve kenmerk van menselijk oor verstrekt een belangrijke inspiratie voor het ontwerp van de kring van de lawaaivermindering. Er is zulk een bandspeler, het luisteren ervaring, toen het muziekprogramma in onophoudelijk het veranderen en het geluid, wij nooit de band, de achtergrondgeluiden hoorden, maar wanneer het eind van het muziekprogramma (de lege sectie van de band), u het Lawaaiaanwezigheid de van het band „gesis kan voelen ......“.

om de invloed van lawaai op de prestaties van het programma te verminderen, wordt het concept signaal aan lawaaiverhouding (Sn) voorgesteld, die vereist dat de signaalintensiteit groter is dan dat van de lawaaiintensiteit, zodat het geluid niet lawaaierig zal zijn. Sommige systemen van de lawaaivermindering worden ontworpen gebruikend het principe om effect te maskeren.

stereofonisch effect 7

Dit is het basisprincipe van het stereofonische effect: als het geluid van de voorzijde aan de toon van de geluidsbron op dit ogenblik wegens een afstand gelijk aan het linker, juiste, verlaten, juiste oor en het akoestische tijdverschil van aankomst (faseverschil), het timbreverschil nul is, dan voel de stem van het luisteren aan de voor correcte persoon, eerder dan aan één kant. De correcte intensiteit is niet dezelfde tijd, kan de afstand tussen de bron en het geluid voelen.

8 Haas-effect

Experiment van Haas bewees dat het geluid van stereofonische hoorzitting wanneer de twee geluidsbronnen gelijktijdig klinken, volgens de tijdvertraging van een geluidsbron en een andere geluidsbron verschillend is, die in de volgende drie situaties kunnen worden verdeeld:

De vertraging van een geluidsbron twee geluidsbronnen en één geluidsbron is minder dan 5~35ms, enkel als de twee geluidsbronnen wordt gemaakt één, luisteren slechts gevoel het bestaan en de richting van vooruitgang van een geluidsbron, voelt niet het bestaan van een andere geluidsbron.

Als een geluidsbron een andere geluidsbron 30~50ms vertraagt, kunnen twee geluidsbronnen worden ontdekt, maar de richting wordt nog bepaald door de inleiding.

Als de tijdvertraging van een geluidsbron groter is dan dat van een andere geluidsbron, kan de geluidsbron tegelijkertijd worden ontdekt, en de twee geluidsbronnen kunnen gelijktijdig worden ontdekt. De richting van de geluidsbron wordt bepaald door de geluidsbron, en het vertraagde geluid is een duidelijke echo.

Het Haaseffect is één van de stichtingen van stereosysteemrichtlijn.

het effect van 9 DE Poey

Het effect van DE Poe is een andere basis voor stereosysteemrichtlijn. Het effect van DE Poe van het experiment is: linker en juist kanaal twee sprekers, het geluid van de twee sprekers in de symmetrische lijn die aan de twee sprekers in verschillende signalen luisteren, u kan de volgende conclusies krijgen:

Bartijd : 2017-06-15 10:46:35 >> Nieuwslijst
Contactgegevens
Guangzhou langyuan audio equipment co.lt shawan branch

Contactpersoon: Ms. Jing

Tel.: +86 13728152452

Fax: 86-20-3483-5131

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)